HomeBeste BibliotheekVerkiezing
voetnoot

Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2012

Op donderdag 29 maart wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Permekebibliotheek te Antwerpen bekend wie zich de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2012 mag noemen.

Door het publiek zijn twaalf openbare bibliotheken genomineerd die met elkaar om de hoofdprijs strijden: Leuven, Londerzeel, Genk, Overpelt, Dendermonde, Zwevegem, Veurne, Wachtebeke, Bonheiden, Balen, Schaarbeek en Elsene.

Deze bibliotheken worden de komende weken op elf verschillende onderdelen beoordeeld door deskundige Mystery Guests. Deze onderdelen zijn grosso modo te verdelen in drie categorieën: gebouw & inrichting, aanbod & collectie, service & klantgerichtheid. Aan de hand van de door de Mystery Guests opgestelde rapporten en via een persoonlijk bezoek aan de hoogst gekwalificeerde bibliotheken komt de jury vervolgens tot de eindrangschikking.

De jury bestaat uit de Vlaamse schrijfster Brigitte Raskin (voorzitter), Jan Van Vaerenbergh (secretaris), Eric Rinckhout (cultuurredacteur bij dagblad De Morgen), Carol Vanhoutte (directeur Bibliotheek Kortrijk en voorzitter van de sectie Openbare Bibliotheken bij de VVBAD), Wendy de Graaff (bibliotheekdeskundige en –journalist) en Eimer Wieldraaijer (hoofdredacteur van het organiserende Bibliotheekblad).

Binnenkort in deze rubriek meer over de verkiezing en de uitreiking van de NBD Biblion Award, die mede mogelijk wordt gemaakt door hoofdsponsor ILGE en sponsor Standaard Boekhandel.
In de loop van februari gaan de uitnodigingen voor het bijwonen van de verkiezingsbijeenkomst de deur uit. Wilt u op 29 maart van de partij zijn in Antwerpen om de primeur te beleven van deze eerste Beste Bibliotheek-verkiezing in Vlaanderen, wacht dan niet te lang met aanmelden, want het aantal zitplaatsen is beperkt.

Hoofdsponsors:
Logo Ilge

Logo NBD Biblion

Sponsors:

Logo Standaard

Logo Bomefa

Voordragen voor

Genomineerde
 
Toelichting
 
Uw naam
 
Uw e-mailadres
 
Annuleren

Nieuws

Geen nieuws gevonden.