HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Digitale week in Vlaanderen
25-01-2011
Van 26 februari tot 4 maart vindt in Vlaanderen de Digitale Week 2011 plaats. De Digitale Week is een week vol multimedia-activiteiten waaraan ook bibliotheken meedoen.
Digitale week in Vlaanderen
De Digitale Week is een week vol multimedia-activiteiten, die gratis of voor een lage prijs worden aangeboden. De activiteiten zijn zeer divers. De activiteiten tijdens de Digitale Week worden georganiseerd door plaatselijke organisaties in heel Vlaanderen. Ze organiseren laagdrempelige activiteiten waarbij het gebruik van multimedia centraal staat. Hiernaast is er tijdens de Digitale Week een grote publiciteitscampagne in heel Vlaanderen en zijn er studiedagen in het Vlaams en federaal parlement. Via deze drie benaderingen probeert de Digitale Week de digitale kloof te dichten.

De Digitale Week is een initiatief van LINC vzw, een organisatie die zich ruim twintig jaar in Vlaanderen inzet voor ‘geletterdheid’ in al zijn facetten.

Veel Vlaamse bibliotheken organiseren activiteiten in het kader van de Digitale Week. Op de wiki Informatiegeletterdheid.be staan enkele van de door bibliotheken georganiseerde activiteiten vermeld.
Er is ook een Facebook-pagina via welke men op de hoogte kan blijven van alles wat er rond de Digitale Week gebeurt.

Voor meer informatie over de Digitale Week, zie de gelijknamige website.

Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie