HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek cultuureducatie geopend in Brussel
24-01-2011
In het kunsteducatieve centrum ABC-Huis in de gemeente Schaarbeek in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is in het weekend van 22/23 januari een 'Creative Resource Center for Art and Education' geopend.
Deze bibliotheek is vanaf nu toegankelijk voor iedereen met interesse in kunst, cultuur en educatie. Het is een meertalige en brede collectie over (kunst)educatie in het algemeen, over integratie van kunst in de onderwijspraktijk, werkinstrumenten rond visuele kunsten, materiaal over methodescholen, pedagogen en schoolarchitectuur.

Het ABC-huis is een cultuureducatiecentrum dat wekelijks talrijke kinderen en volwassenen ontvangt, onder wie leerlingen en leerkrachten uit het basisonderwijs. ABC staat voor ‘Art Basics for Children'. Het centrum opende in 2008 en is nu na een maandenlange verbouwing heropend. Het bevat onder andere een bioscoopzaal, knutsel- en kookateliers, een moestuin en themastudio's rond natuur, theater, poëzie, architectuur en vliegen. Tijdens de verbouwing is de bibliotheek toegevoegd, die ongeveer 4000 banden telt.

Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege en Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel Pascal Smet zijn op 25 januari op werkbezoek geweest in het ABC-huis. Meer structurele aandacht voor kunst en cultuur in het onderwijs en in de vrije tijd is het gezamenlijke motto waarmee beide ministers de komende jaren willen werken. Deze boodschap geven ze ook mee op de Dag van de Cultuureducatie van dinsdag 25 januari.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie