HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ans Guicherit overleden
05-01-2011
Op 25 december 2010 is Ans Guicherit, voormalig directeur Bibliotheek Assen op 58-jarige leeftijd overleden.
 In 2005 is ze ziek geworden, waarna ze in 2007 officieel afscheid van de bibliotheek genomen heeft. Jenny Koppert, directeur van de Bibliotheek Assen, schrijft over haar:
‘Ans was altijd een innemende persoonlijkheid, die goed wist wat ze wilde. Veel collega’s zullen zich haar herinneren als iemand die open stond voor vernieuwing. Niet voor niets heeft ze in een vroeg stadium Bibliotheek Assen aangemeld voor de pilot Functie Innovatie onder leiding van Stef van Breugel. Op grond daarvan heeft de organisatie een flinke verandering ondergaan, die uiteindelijk goede gevolgen gehad heeft. Onder haar leiding heeft Bibliotheek Assen een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de G!DS en zijn de eerste WMO-loketten tot stand gekomen.
Ans heeft ook een aantal jaren deel uitgemaakt van het bestuur van de Bibliotheek Innovatie Prijs. Daarnaast is ze in 2004 benoemd tot bibliothecaris in residence op het gebied van Leven Lang Leren en heeft ze in het bestuur van DOS (Directie Overleg Stedelijke Bibliotheken) haar sporen verdiend.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie