HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Subsidie voor boekentrolleys in 14 Vlaamse bibliotheken
26-01-2011
De provincie Vlaams-Brabant investeert 17.300 euro in boekentrolleys voor 14 bibliotheken in de Vlaamse regio Pajottenland
 Deze uitleenbare themakoffers op wielen moeten het leesplezier van de kleuters en leerlingen van de eerste groepen van het basisonderwijs verhogen.

De bibliotheken van Affligem, Beersel-Drogenbos, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat krijgen van de provincie in totaal zo'n 600 boekentrolleys.

'Niet elke school of klas geraakt zomaar in de bibliotheek en daarom brengen we elke maand een stukje van de bib in een valies naar hen,' aldus Elke Zelderloo, gedeputeerde voor cultuur en jeugd. 'Deze boekentrolleys zijn samengesteld op maat van kleuterklassen en de klassen uit de eerste graad van het lager onderwijs. We voorzien minstens één trolley voor elke klas zodat we maximaal op de keuze en het leesplezier van deze kinderen kunnen inspelen.'

De 14 Pajotse bibliotheken zullen in overleg met de leerkrachten themapakketten samenstellen. De thema's staan in verband met de leerstof die in de klassen wordt behandeld.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie