HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Prins Claus Fonds en IFLA helpen Haïti
12-01-2011
Bij de zware aardbeving van 12 januari 2010 op Haïti is ook grote schade toegebracht aan het cultureel erfgoed. Dankzij steun van ICCO & Kerk in Actie, stelt het Prins Claus Fonds 242.500 euro beschikbaar voor het herstel daarvan.
Het Prins Claus Fonds is een samenwerking gestart met een aantal partnerorganisaties om Haïtiaanse archieven en historische bibliotheekcollecties te redden. De schade aan archieven en bibliotheken is een bedreiging voor de instandhouding van de Haïtiaanse culturele geschiedenis. Veel Haïtianen zijn na de aardbeving wanhopig op zoek naar officiële stukken, zoals huwelijkspapieren, vergunningen en andere belangrijke documenten. Het project moet bijdragen aan het veiligstellen van de blauwdruk van de Haïti's culturele identiteit. De archieven en historische bibliotheekcollecties kunnen helpen bij het reconstrueren van Haïtiaanse gemeenschap van voor de aardbeving.

Het Prins Claus Fonds werkt bij de hulp aan Haïti samen met de IFLA, onder andere bij het opzetten van een centrum waar beschadigd archief- en bibliotheekmateriaal schoongemaakt, hersteld en zo nodig gedigitaliseerd zal worden. 

De Stichting IFLA Foundation heeft in december 2010 besloten daarnaast nog twee projecten in Haïti te sponsoren:  de financiering van mobiele bibliotheekvoorzieningen en een training seminar van een week over de behandeling van beschadigde documenten.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie