HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
2010 goed jaar voor Groningse bibliotheken
14-01-2011
Voor de Groningse bibliotheken was 2010 een succesvol jaar. De bibliotheek trok meer bezoekers dan in 2009, zowel in de verschillende vestigingen als op de gezamenlijke website Mijneigenbibliotheek.nl. Bovendien steeg het aantal uitleningen met 11 procent, zo meldt Biblionet Groningen op haar website.
In 2010 verwelkomden de Groningse bibliotheken en bibliobussen ruim 2.800.000 bezoekers. Dat is een stijging van meer dan 5 procent ten opzichte van 2009. Bovendien namen bibliotheekleden meer boeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften mee dan het jaar ervoor; de uitleningen stegen met 11 procent tot 6,24 miljoen. Ook de ledenaantallen zijn hoopgevend, aldus Biblionet: na een jarenlange daling is het aantal leden gestabiliseerd.

Uit de cijfers blijkt dat klanten ook de gezamenlijke website Mijneigenbibliotheek.nl goed weten te vinden; het aantal unieke bezoekers van de website steeg in 2010 met 15 procent naar ruim 570.000.

Voor Rob Pronk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Biblionet Groningen, komen de goede resultaten niet helemaal als een verrassing. ‘We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om een bezoek aan de bibliotheek zo aantrekkelijk mogelijk te maken. In dat kader zijn we in Haren bijvoorbeeld gestart met een nieuw bibliotheekconcept, dat we in 2011 ook zullen gaan toepassen in onder andere Grootegast, Leens en Midwolda. De resultaten in Haren zijn veelbelovend: een stijging van het aantal leden en een kwart meer uitleningen.’Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie