HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Online spel Bibliotheek Dommeldal
26-01-2011
De Bibliotheek Dommeldal start in februari met een widget op haar site, die het startpunt vormt voor een prijsvraag. Achter de widget zit een boek ‘verstopt’ en de bedoeling is met een aantal online aanwijzingen te raden om welk boek het gaat.
De widget Welk Boek? is bedoeld voor boekenwurmen en leesverslaafden, voor bibliotheekleden en andere belangstellenden, voor puzzelaars en liefhebbers van raadsels en prijsvragen. De aanwijzingen zijn beelden die allemaal met de inhoud van het boek te maken hebben. Drie weken achtereen wordt elke week een nieuwe aanwijzing gegeven. Wie denkt te weten om welk boek het gaat, stuurt een e-mail naar de bibliotheek. Na de vierde week is op de site te lezen wat het juiste antwoord was en wie de prijs heeft gewonnen: een boekenbon en twee vrijkaartjes voor het Literair Café dommeldal.
Van elk boek maakt de bibliotheek een dossier op de website, met informatie over het boek en over de schrijver. Tezamen moeten de dossiers een uitgebreid digitaal naslagwerk met allerlei parels uit de Nederlandse literatuur gaan vormen.
Meer informatie op de website van de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie