HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
EBooks eregalerij komt beschikbaar voor alle bibliotheken
21-01-2011
De EBooks eregalerij zal bij oplevering dit voorjaar niet uitsluitend beschikbaar zijn voor bibliotheken die gebruik maken van de White Label Website Infrastructuur (WLWI), die momenteel door Bibliotheek.nl met de landelijke innovatiemiddelen wordt ontwikkeld, zo laat Stichting Bibliotheek.nl weten.
De eBooks eregalerij zal bij oplevering beschikbaar zijn via een aparte URL, waar iedereen naar kan linken. Het staat elke bibliotheek daarmee dus vrij een bericht te plaatsen op de eigen site en te verwijzen naar deze URL, aldus de Stichting Bibliotheek.nl.

De meerwaarde voor bibliotheken die de WLWI afnemen is dat zij gemakkelijk een widget op de site kunnen plaatsen die verwijst naar deze site. Deze widget is dus uitsluitend beschikbaar voor bibliotheken die de WLWI afnemen.

De eBooks eregalerij gaat een beperkte selectie bieden van 25 rechtenvrije titels, klassiekers uit de Nederlandse literatuur. In combinatie met filmpjes, foto’s en een uitgebreide en gevarieerde documentatie over de auteur krijgt de lezer een breed aanbod van informatie. De geïnteresseerde lezer kan de boeken met behulp van een app voor de iPad gratis downloaden en lezen.

Het aanbod wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Letterkundig Museum en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL).

Bibliotheek.nl heeft ook een filmpje gemaakt over de eBooks eregalerij. Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie