HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Leesplan.nl op NOT
20-01-2011
Stichting Lezen zal tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2011 (25t/m 29 januari 2011) de website Leesplan.nl lanceren. De site, bedoeld voor bibliotheken en onderwijs, verzamelt educatieve leesbevorderingsprojecten en geeft handvatten om leesplezier en literatuureducatie binnen het voorschools, primair en voortgezet onderwijs vorm te geven.
Op de site bevat informatie over het maken van een schoolleesbevorderingsplan, een projectenbank en links naar relevante onderzoeken, doelen en boeken.
Voor bibliotheken kan Leesplan.nl een strategisch instrument zijn om de samenwerking met het onderwijs te versterken en (meer) structureel te maken. Het is bovendien te combineren de cursus Open Boek (training voor leerkrachten tot leescoördinator) en Kunst van Lezen.
Tijdens de bijeenkomst Webportals educatieve programma's op 3 maart geven de ontwikkelaars Agnes van Montfoort en Roos Wolters uitgebreid aan hoe dit aangepakt kan worden.
Leesplan.nl geeft invulling aan de beleidsnotitie De doorgaande leeslijn 0-18 jaar (2005). Bij de totstandkoming heeft Stichting Lezen samengewerkt met Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, Biblioservice Gelderland, Biblionet Groningen, Cubiss, de Zeeuwse Bibliotheek, kinderopvangorganisatie Kinderstad, uitgeverij Malmberg, uitgeverij Zwijsen, de CED-groep, Stichting Leerplan Ontwikkeling, ProBiblio, Expertisecentrum NederlandsPrint deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie