HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe website Deventer slaat aan
27-01-2011
De nieuwe website van de Bibliotheek Deventer lijkt goed aan te slaan bij de bezoekers, zo valt af te leiden uit berichten op de weblog van Mark Deckers. Begin oktober ging de website van Deventer als eerste white label website van Nederland in de lucht. 
Uit de eerste cijfers blijkt dat het aantal pageviews met 70% is toegenomen en  het gebruik van de site is veel diverser geworden. Het aantal unieke bezoekers is met 20% gestegen. Waar vroeger vooral naar de zoekfunctie werd gegaan, klikken nu ook veel klanten door naar de aanwinsten in de etalage en naar de widget met net teruggebrachte boeken. Van al het gebruik gaat  ruim 12% naar verlengen en dat is dan ook de belangrijkste doorklikreden. Daarna volgt met 3% de openingstijden, aldus Deckers.

Over enkele weken zijn de resultaten bekend van een usability-studie met klanten. De uitkomsten daarvan worden meegenomen naar een ontwikkeltraject voor de volgende release.

Binnenkort gaat de uitrol naar alle Overijsselse bibliotheken  van start, met de bedoeling dat eind dit jaar alle Overijsselse bibliotheken deze website hebben. Daarna wordt samen met PSO's en Bibliotheek.nl gekeken hoe de site ook aangeboden kan worden aan bibliotheken buiten Overijssel.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie