HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe bibliotheken Birmingham en New York
03-02-2011
Op 2 februari heeft architect Francine Houben van het Nederlandse architectenbureau Mecanoo een presentatie gegeven tijdens welke een beeld werd gegeven van de door Mecanoo ontworpen nieuwe bibliotheek van Birmingham, die in 2013 zal openen.

Een dag eerder werd bekend dat Steven Holls ontwerp voor een nieuwe bibliotheek in de Newyorkse wijk Queens door het bibliotheekbestuur is goedgekeurd.
Tijdens Houbens presentatie werd een filmpje getoond (door Mecanoo een 'computer generated flythrough' genoemd) dat een beeld geeft van hoe de bibliotheek gaat worden. Birmingham gaat de grootste bibliotheek van Europa worden. In een interview (pdf) dat eerder verscheen in Bibliotheekblad nr 4, 2010 gaat Houben nader in op de achtergronden van het project. 

Steven Holls ontwerp voor een nieuwe bibliotheek in Queens wordt door de New York Times nu al een toekomstig landmark voor New York genoemd. The New York Times noemt de bouw van de bibliotheek in een lyrisch artikel een uitdrukking van de wil van de verouderde bibliotheken om het stoffige imago van zich af te schudden en zich te profileren als levendige instituten die midden in de gemeenschap staan. De Hunters Point community library komt op een prominente plek aan de oever van East River tegenover het hoofdkantoor van de Verenigde Naties.
Begin volgend jaar wordt begonnen met de bouw van de bibliotheek.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie