HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
5 Februari Save Our Libraries Day in Groot-Brittannië
05-02-2011
Vele Nederlandse bibliotheken liggen de laatste tijd onder vuur vanwege bezuinigingen, maar in Groot-Brittannië lijkt de situatie zo mogelijk nog alarmerender. Talloze Britse bibliotheken worden bedreigd met sluiting als gevolg van bezuinigingsmaatregelen van de overheid.
5 Februari Save Our Libraries Day in Groot-Brittannië
Als een reactie daarop is een protestbeweging ontstaan die niet centraal gestuurd lijkt te worden, maar gezien kan worden als een coalitie van lokale en regionale groepen, talloze schrijvers, organisaties als CILIP (Chartered Institute of Library and Information Professionals) en externe partijen als The Bookseller. (Voor meer achtergrondinformatie zie het artikel Veel Britse bibliotheken in voortbestaan bedreigd in de rubriek Buitenland op deze site.)

Deze protestbeweging heeft zaterdag 5 februari uitgeroepen tot Save Our Libraries Day. Tijdens deze dag worden in tientallen bibliotheken in het hele land acties en zogenoemde ‘read-ins’ gehouden. Een overzicht van deze acties is te vinden op de websites van de supportgroep Voices for the library en dagblad de Guardian, dat zich aan de zijde van de protestbeweging lijkt te hebben geschaard.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Save Our Libraries Day kan via Twitter: hashtag #savelibraries of via Fight4libraries

Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie