HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Plannen voor samenwerking Bibliotheek Tilburg in stadscampus
07-02-2011
Bibliotheek Tilburg, Fontys Hogescholen en De Locomotief zijn met elkaar in gesprek over samenwerking in een zogeheten stadscampus in de Tilburgse Spoorzone. Binnen drie maanden moet daarover meer duidelijkheid komen. De Spoorzone is een gebied aan weerszijden van het spoor dat de gemeente Tilburg wil herontwikkelen.
De Locomotief is de verzamelnaam voor vijf Tilburgse culturele instellingen: Kunstbalie, Station Zuid, Het Zuidelijk Toneel, De NWE Vorst en NIAF.

'We zijn met drie stevige partners, die schouder aan schouder tot een inhoudelijk vernieuwend concept willen komen,' aldus een van de betrokkenen in het Brabants Dagblad

Het streven van de partijen is een campus waar onderwijs, kennis en cultuur nieuwe verbanden aangaan. Ze werken niet alleen inhoudelijk samen, maar delen ook ruimtes. Zo zouden de stadsbibliotheek en de Fontys-mediatheek samen kunnen gaan en kan het auditorium van Fontys door de dag heen voor colleges, debat, theater- en muziekuitvoeringen worden gebruikt.

De gemeente had zich al eerder uitgesproken voor verhuizing van de bibliotheek naar de Spoorzone, om daar een 'bibliotheek van de toekomst' te realiseren. 

'De bibliotheek van de toekomst, nieuwe vormen van leren, samenwerking met culturele instellingen, het kan allemaal samenkomen. Wij willen graag meedenken en ons laten verrassen. Voor ons is wel van belang dat de campus laagdrempelig wordt: goed bereikbaar en uitnodigend voor onze klanten,' zo wordt Henriëtte Kok, directeur van Bibliotheek Midden Brabant, in het Brabants Dagblad geciteerd.

Er is ook een website met meer informatie over de plannen voor de Spoorzone.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie