HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lancering The Hague World Library Capital tijdens IFLA Presidential Meeting
08-02-2011
Op 14 april wordt het netwerk The Hague World Library Capital gelanceerd. Dit zal gebeuren tijdens de IFLA Presidential Meeting 2011, die 14 en 15 april plaatsvindt in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
Initiatiefnemers zijn FOBID Netherlands Library Forum en de Dienst Openbare Bibliotheek Den Haag. Het initiatief verkeert nog in de voorbereidende fase, maar Marian Koren, directeur van FOBID, kan al wel melden dat gedacht moet worden aan een informeel netwerk waarin de verschillende in Den Haag gevestigde (inter)nationale belangenorganisaties (zoals IFLA en EBLIDA) en (inter)nationale bibliotheken participeren. De betrokken organisaties kunnen hun internationale activiteiten en bijeenkomsten bundelen onder het label The Hague World Library Capital om zich zo meer te profileren. Ook kunnen zij door meer hun krachten te bundelen, gebruikmaken van elkaars kennis en contacten en elkaar zo versterken.

De gemeente Den Haag is ook bij het initiatief betrokken. De gemeente verstrekt een startsubsidie.  Den Haag profileert zich met de aanwezigheid van belangrijke internationale juridische instituten als het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage nu al als de juridische hoofdstad van de wereld en ziet in het initiatief The Hague World Library Capital een mogelijkheid om zich ook te profileren als de bibliotheekhoofdstad van de wereld.

Naar verwachting komt er eind maart meer informatie over het initiatief en de lancering tijdens de IFLA Presidential Meeting.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie