HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Centrale Bibliotheek Breda krijgt selfservice
11-02-2011
De hoofdvestiging van de Bibliotheek Breda aan de Molenstraat krijgt als het aan het college van B&W ligt binnenkort selfserviceapparatuur. Het college stelt de gemeenteraad voor om 300.000 euro ter beschikking te stellen voor de apparatuur. B&W ziet dit als een rendabele investering, omdat de kosten worden gedekt door lagere personeelskosten. Door natuurlijk verloop en het inzetten van medewerkers elders in de bibliotheek, komt er vanaf 2012 voldoende budget vrij.

Wethouder Wilbert Willems (GroenLinks): ‘Wij willen dat de bibliotheek meer en meer een belangrijk informatiepunt wordt voor onze burgers en niet alleen een plaats is waar je boeken kunt lenen. Dat leidt tot aanpassingen van de dienstverlening. We willen dat burgers hun zaken bij de bibliotheek zoveel mogelijk zelf kunnen regelen. Daardoor wordt efficiencywinst behaald, kunnen de openingstijden ruimer en verdwijnen de uitleenbalies.’

Eerder al werd selfservice ingevoerd in drie Bredase vestigingen Brabantpark, Haagse Beemden en Hoge Vucht. In de Centrale zullen drie selfservicebalies worden geplaatst, alsook een sorteermachine voor het uitsorteren van geretourneerde materialen in een twintigtal rubrieken. In maart zal de gemeenteraad een besluit nemen over het collegevoorstel.
 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie