HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Opening Overijssels initiatief Innovatielab
16-02-2011
Morgen vindt in Deventer de opening plaats van het Innovatielab, een gezamenlijk initiatief van de Overijsselse bibliotheken, Saxion en Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek. Saxonstudenten werken in het Innovatielab aan innovatieve projecten om bibliotheken en andere informatieverleners concrete adviezen te geven voor de ontwikkeling van hun dienstenaanbod.

Onder begeleiding van docenten en medewerkers uit de sector gaan de studenten aan de slag met ontwikkelingen als augmented reality en applicaties op een mobiele telefoon. Centraal staat de vraag hoe nieuwe ontwikkelingen ingezet kunnen worden in de publieke dienstverlening. De kennis die in de verschillende projecten gegenereerd wordt zal actief gedeeld worden met de omgeving. Speerpunten van het Innovatielab zijn gecentreerd op de onderwijsdienstverlening in relatie tot digitale technologie, retailtechnieken in de bibliotheek en de digitale bibliotheek.

Tijdens de opening, die plaatsvindt in de Kloosterzaal van Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek, komen onderwerpen aan bod als innoveren, kennisvalorisatie en innovatie, alsook nieuwe trends op het gebied van onderwijs, het bibliotheekwerk en het Innovatielab zelf. De openingshandeling wordt verricht door gedeputeerde Dick Buursink.
In nummer 2 van Bibliotheekblad (verschijningsdatum 17 februari) staat een artikel waarin Dick Buursink (Gedeputeerde in Overijssel), Tineke van Ham (directeur Rijnbrink Groep) en Jos Debeij (directeur Bibliotheek Deventer) naar aanleiding van de opening van het Innovatielab in discussie gaan over bibliotheekvernieuwing in Overijssel.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie