HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ideale Webpresence bij Stadsbibliotheek Haarlem
17-02-2011
De Bibliotheek Haarlem heeft op 10 februari 2011 een aantal onderdelen van de Ideale Webpresence van Bibliotheek Deventer geïmplementeerd, zo meldt de website van de Stichting Bibliotheek.nl.. De Ideale Webpresence is in oktober 2010 in Deventer gepresenteerd
De Ideale Webpresence is een bibliotheekwebsite die is vormgegeven in de nieuwe landelijke huisstijl voor openbare bibliotheken. Hierbinnen worden modules ontwikkeld die beschikbaar komen als widgets voor gebruik op sociale netwerken. Bibliotheek Haarlem heeft de widgets Nieuw in de bibliotheek (in Deventer: In de Etalage) en Net teruggebracht aan de site toegevoegd. Ook is het mogelijk om zes widgets/gadgets te plaatsen op een iGoogle-pagina. Het gaat hierbij om: Uitgelicht, Net teruggebracht, WorldCat search, Nieuw in de bibliotheek, Activiteitenagenda en Openingstijden.

De versie in Deventer draait via het bibliotheeksysteem Bicat en het CMS Joomla!. Stadsbibliotheek Haarlem maakt gebruik van het bibliotheeksysteem Vubis en het CMS Bart.

Over het project rondom de Ideale webpresence in Deventer verscheen eerder ook een artikel (PDF) in Bibliotheekblad.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie