HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Gouda betrekt publiek bij toekomstvisie
21-02-2011
De Bibliotheek Gouda heeft een ideeënprijsvraag uitgeschreven over een toekomstvisie van de bibliotheek. Het Gouds Regionaal Architectuur Platform (grAp) organiseert de prijsvraag voor het toekomstbeeld voor de Goudse Bibliotheken.
Op 17 februari organiseerde het Gouds Regionaal Architectuur Platform (grAp) een discussieavond met lezingen over de bibliotheek van de toekomst door Tracy Metz, schrijfster van tal van artikelen en boeken over architectuur en ontwikkelingen in de opgaven voor gebouwen, Bert Mulder, lector informatie innovatie ICT-projecten, en Femke Herregraven, grafisch ontwerpster en medeauteur van De architectuur van kennis – De bibliotheek van de toekomst. Aansluitend werd de prijsvraag over het toekomstbeeld van de Bibliotheek Gouda gepresenteerd.

Bij de inzendingen mag het gaan om een maquette, een collage, tekening, een foto of wat dan ook. De verbeelding is waar het om gaat, de vorm is vrij. Inzendingen dienen ingediend te worden tussen 7 en 14 maart. 

De ideeën die naar voren worden gebracht zullen worden gebruikt bij de verdere invulling van de plannen voor de Goudse Bibliotheken. De inzendingen zullen worden tentoongesteld in Gouda en mogelijk volgen er publicaties van een of meer ideeën op websites van grAp en de Goudse Bibliotheken, of anderszins.

Uit de inzendingen zal een winnaar worden gekozen door een jury bestaande uit Rob Bruijnzeels, Henk Döll, architect van onder meer de bibliotheek van Almelo, en Rant Tjan, jurylid van de bibliotheekinnovatieprijs. Het winnende idee kan rekenen op 750 euro.

De prijsuitreiking is op 24 maart 2011.

Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie