HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
'Digitale Collectie in Europeana' online
22-02-2011
Onlangs is de website Digitale Collectie in Europeana gelanceerd. De website van het project ‘De Digitale Collectie Nederland in Europeana' wil onder andere een antwoord bieden op vragen als: Welke mogelijkheden en kansen biedt Europeana voor de digitale collecties van Nederlandse erfgoedinstellingen? Wat zijn de technische en organisatorische randvoorwaarden om bij Europeana aan te kunnen sluiten?
Het project Digitale Collectie in Europeana heeft tot doel in 2011 zo veel mogelijk Nederlandse (digitale) collecties van erfgoedinstellingen te ontsluiten in Europeana.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vindt het belangrijk dat het erfgoedveld goed vertegenwoordigd is in Europa en heeft daarom een stimuleringsbijdrage verleend aan het project ‘Digitale Collectie Nederland in Europeana’. Erfgoed Nederland is de projectleider. Digitaal Erfgoed Nederland (DEN), de Koninklijke Bibliotheek, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid zijn partners.

Om het Nederlandse aandeel op peil te houden wordt er in maart een promotiecampagne opgezet waarin aan erfgoedinstellingen de kansen en voordelen die Europeana biedt voor het ontsluiten van de digitale collectie wordt duidelijk gemaakt. Er komen verschillende landelijke en regionele bijeenkomsten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de technische en organisatorische randvoorwaarden die het mogelijk moeten maken straks grote hoeveelheden Nederlands erfgoed te ontsluiten.

Een van de bijeenkomsten die gedurende de komende weken georganiseerd zullen worden is 'Europeana en bibliotheken', op 23 maart. Deze bijeenkomst, die gratis toegankelijk is, vindt plaats in de Koninklijke Bibliotheek (KB) en wordt georganiseerd door Erfgoed Nederland en de KB.

In de komende weken zal de website Digitale Collectie Nederland in Europeana verder gevuld worden met achtergrondinformatie over Europeana, promotiemateriaal zoals flyers en filmpjes, links naar relevante projecten en bijeenkomsten en een overzicht van nuttige documentatie.

Zie ook dit bericht.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie