HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Plannen e-bookplatform uitgevers en boekhandels gepresenteerd in april
24-02-2011
Boekblad meldt dat de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) en de Groep Algemene Uitgevers (GAU) in april plannen voor een nationaal e-bookplatform zullen presenteren.
De afgelopen maanden hebben boekverkopers en uitgevers intensief samengewerkt aan één digitale infrastructuur voor de (e-) boekenbranche, zo laten de brancheorganisaties weten. In april presenteren beide partijen een plan waarin is uitgewerkt welk deel van het platform gezamenlijk wordt ontwikkeld en welk deel door respectievelijk boekverkopers of uitgevers wordt gebouwd.

'Uitgevers en boekverkopers hebben belang bij één overall digitale infrastructuur’, laat GAU-voorzitter Cees van Wijk in Boekblad weten. ‘Tegelijkertijd hebben uitgevers en boekverkopers hun eigen digitale wensen en behoeften. Al pratend zijn we uitgekomen bij een structuur waarin we naast een gemeenschappelijk platform ook elk een eigen deel beheren. De komende weken werken we dit model verder uit.’

Dick Anbeek van de KBb stelt: ‘We hebben de afgelopen maanden zoveel mogelijk gekeken naar de overeenkomsten, maar er zijn ook duidelijke verschillen tussen uitgevers en boekverkopers. In het model dat we nu uitwerken denken we dat ons beider wensen tot hun recht komen. Een broedende kip wil niet gestoord worden. Medio april presenteren we onze plannen.’

De uitkomsten over het platform zijn ook weer van belang voor het Centraal Boekhuis (CB), aldus Boekblad. Of CB doorgaat met het faciliteren van het uploaden van content in opdracht van uitgeverijen naar de iBookstore is mede-afhankelijk van het platform. Twee weken geleden lanceerden de christelijke uitgevers en boekverkopers al een eigen digitaal platform.


Zie de website van Boekblad (inloggen noodzakelijk) of ereaders.nl


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie