HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lancering digitaal platform voor kwaliteitsjournalistiek eLinea
24-02-2011
Vandaag lanceert de eReaders Groep een onafhankelijk platform voor het digitaal lezen van kwaliteitsjournalistiek, genaamd eLinea.
Via eLinea worden onder andere artikelkanalen aangeboden van NRC, Elsevier en Vrij Nederland. Lezers kunnen zich abonneren op de artikelen van hun favoriete redactieteams, columnisten of cartoonisten. Deze artikelen kunnen gelezen worden waar, wanneer en op welk apparaat de lezer dat wil. eLinea maakt het hiermee voor uitgevers mogelijk te profiteren van een nieuw businessmodel voor het aanbieden van digitale artikelen, aldus eReaders.

Michel Suijkerbuijk, directeur eReaders Groep: 'Digitaal lezen via eLinea biedt voordelen voor zowel lezer als uitgever. Geen bergen papier meer waar vaak maar 10% van gelezen wordt: de lezer kan zich met eLinea abonneren op de artikelkanalen van zijn of haar favoriete redactieteam, columnist of cartoonist. Het is ook mogelijk je te abonneren op bijvoorbeeld videocasts. Uitgevers kunnen artikelen in verschillende artikelkanalen aanbieden, onderverdeeld in diverse categorieën, en bepalen zelf de prijs van een kanaal. Van de opbrengsten van de betaalde kanalen gaat 70% naar de uitgever '

De artikelen kunnen online gelezen worden op bijvoorbeeld pc, laptop of tablet. Voor de smartphone is er een mobiele versie beschikbaar. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een download in verschillende PDF-formaten en ePub, geschikt voor de ereader.

Meer uitleg van Natasja Oosterloo, business developer eReader Groep, op de website De nieuwe reporter.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie