HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Personeel Brusselse bibliotheek in staking
27-02-2011
Na eerder al enkele keren acties gevoerd te hebben is het personeel van de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek Brussel (HOB), Muntpunt, dit weekend in staking gegaan. 
Het personeel legt in ieder geval zaterdag en maandag het werk neer, zo valt te lezen op de website van Muntpunt.

De vakbonden zien de plannen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) om de bibliotheek onder te brengen in de vzw Muntpunt, met wantrouwen tegemoet en vragen zich al een hele tijd af wat er met het personeel zal gebeuren.

'De plannen voor de vzw Muntpunt bestaan al twee jaar, maar al die tijd hebben we nooit duidelijkheid gekregen over de toekomst van het personeel.Het gaat om een zestigtal mensen van wie er een deel statutair in dienst zijn, anderen een contract voor onbepaalde tijd hebben en nog anderen een contract voor bepaalde tijd. Al twee jaar lang kan niemand ons zeggen wat er met hen zal gebeuren, ' zegt Rudi De Coster, een woordvoerder van de vakbonden. De vakbonden eisen onder meer dat al het HOB-personeel in dienst blijft en ze willen de VGC behouden als werkgever.

Verantwoordelijk Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen!) betreurt het dat het personeel van de HOB zaterdag en maandag het werk neerlegt. 'Ik kan deze reactie van de vakbonden niet volgen,' reageerde De Lille. 'De vakbonden zeggen dat ze willen onderhandelen maar daarbij bot vangen. Nochtans zijn er in het verleden meerdere contacten geweest en hebben we deze week al twee keer samen gezeten met hen.'  De staatssecretaris ontkent dat niet iedereen van het personeel aan de slag kan blijven. 'Ik heb er net voor gevochten dat er geen enkele job verloren gaat. Het is wel zo dat we willen dat het personeel dat in de nieuwe bibliotheek terechtkomt, en waarvan er nu mensen voor twee verschillende vzw's én de VGC werken, uiteindelijk allemaal bij de vzw Muntpunt ondergebracht wordt. Zo zullen we op termijn kunnen garanderen dat wie hetzelfde werk doet, ook hetzelfde statuut heeft.'

De staking loopt minstens tot dinsdagochtend 10 uur. Dan zal op een personeelsvergadering beslist worden of de acties verdergaan.
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie