HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Zwanenveld wordt Hotspot
02-03-2011
De Bibliotheek Zwanenveld (Nijmegen) wordt tijdens de voorjaarsvakantie (7 t/m 11 maart) getransformeerd tot een culturele Hotspot. Speciaal voor jongeren in de wijk organiseren de Bibliotheek Gelderland Zuid en New Arts College verschillende gratis workshops graffiti en rap.
Tijdens de Hotspotweek geeft graffitikunstenaar Rob Arts meerdere workshops graffitispuiten. Na elke workshop kunnen jongeren onder zijn leiding op de muur van de bibliotheek een gedicht van voormalig staddichter Jaap Robben spuiten. Bewoners van de wijk Zwanenveld hebben in de maand februari gestemd over de kleuren van het graffitiontwerp. Het kleurenontwerp met de meeste stemmen zal tijdens deze week vorm krijgen op de buitenmuur van Bibliotheek Zwanenveld. Op dinsdag 8 en donderdag 10 maart kunnen de jongeren meedoen aan een rapworkshop onder leiding van onder anderen Rosco, bekend van de Nijmeegse hiphopformatie Zo Moeilijk. De week wordt feestelijk afgesloten op vrijdag 11 maart met een optreden van Class Dismissed in samenwerking met Stichting PAN.

Hotspot Zwanenveld wordt mede mogelijk gemaakt door wijksubsidie Bewonersplatform Zwanenveld, Pink Sweater en Stichting PAN. Zie ook de website van Bibliotheek Gelderland Zuid.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

b.booltink
23-4-2011 14:30
hoeveel boeken van catcher in the Rye aanwezig in Nijmegen

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie