HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Onderwijsservicebus Zeeuwse Bibliotheek gepresenteerd
03-03-2011
Vandaag is de onderwijsservicebus - die de naam ColumBus heeft gekregen - gepresenteerd bij openbare basisschool Duiveland in Sirjansland. De ColumBus is een nieuw concept van de Zeeuwse Bibliotheek waarbij een traditionele bibliotheekbus wordt vervangen door een multifunctionele biblioservicebus met als belangrijkste doelgroep de leerlingen van het primair onderwijs. 
De bus wordt officieel pas op 16 maart in gebruik genomen, maar maakte de afgelopen dagen al een tour langs de scholen in Zeeland die participeren in de pilotfase. 

De bus zal naast het lenen van boeken vooral andere diensten aanbieden ter ondersteuning van het primair onderwijs, zoals een aanbod van leermiddelen van allerlei organisaties, inzet van kennis op het gebied van mediawijsheid, allerlei digitale toepassingen en een specifiek aanbod voor docenten. In de onderwijsservicebus komt ook een multitouch-tafel te staan, waarvoor  speciale, educatieve software ontwikkeld is. Verder zijn aanwezig: een presentatiescherm, thema-etalages, werkplekken met internet, verkooppunt voor postzegels en cadeau- boeken- en bioscoopbonnen, OV-chip oplaadpunt, kopieer- print- en scanfaciliteiten.

Naast de dienstverlening aan het onderwijs zal de bus tevens fungeren als biblioservicebus voor volwassenen, met een scala aan diensten en producten die bijna niet in de kleinere kernen te vinden zijn: het lenen van boeken, bankzaken, het reserveren van toegangskaarten en dergelijke. 

Aan de ColumBus is ook een website verbonden met uitleg over het aanbod.

In Bibliotheekblad nr 3 2010 (PDF) is een interview te vinden met projectleider Antoinette van Zanten, waarin zij ingaat op de achtergronden van het project.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie