HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Den Haag World Library Capital
09-03-2011
Op 14 april vindt de presentatie plaats van The Hague – World Library Capital, een gezamenlijk initiatief van FOBID Netherlands Library Forum en de Dienst Openbare Bibliotheek Den Haag, dat gerealiseerd kon worden door een startsubsidie van de gemeente Den Haag en bedoeld is om Den Haag met de (internationale) bibliotheekgemeenschap te verbinden.
Den Haag is een internationale stad; niet alleen op het gebied van vrede en recht, ook op dat van bibliotheken. Tal van internationale organisaties actief op bibliotheekgebied zijn in de gemeente gevestigd, bovendien zijn in Den Haag zetelende Nederlandse bibliotheekorganisaties internationaal georiënteerd. Wereldwijd werken bibliotheken aan het vrije verkeer van ideeën, wetenschap, cultuur en het bevorderen van geletterdheid, informatievaardigheid en cultureel begrip; doelstellingen die goed aansluiten bij de doelstelling van Den Haag als stad van vrede, recht en overleg. Omstandigheden die ten grondslag liggen aan The Hague – World Library Capital.

Met dit initiatief is een aantal doelen gediend. Betrokken (inter)nationale bibliotheekorganisaties vormen een netwerk van professionals die het internationale karakter van het bibliotheekwerk door uitwisseling, afstemming en overleg versterken. Hun activiteiten en conferenties in Den Haag kunnen onder de paraplu van The Hague – World Library Capital gehouden worden en daardoor meer uitstraling en ondersteuning krijgen. Den Haag kan met verwijzing naar The Hague – World Library Capital haar imago als internationale stad onderstrepen, en haar imago op het internationale culturele en literaire vlak versterken, wanneer er in de gemeente (inter)nationale bijeenkomsten over bibliotheken, literatuur en cultuur gehouden worden.

De officiële presentatie van The Hague – World Library Capital is op donderdag 14 april, in de Bibliotheek Den Haag tijdens de gemeentelijke receptie ter gelegenheid van de IFLA Presidential Conference Libraries driving Access to Knowledge. Meer informatie op de website van FOBID

Zie ook onze eerdere berichtgeving hierover.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie