HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Conferentie The unbound book over de toekomst van het boek
10-03-2011
Van 19 tot en met 21 mei zal in Amsterdam en Den Haag de conferentie The Unbound Book worden georganiseerd, waarin de toekomst van het boek centraal staat.
Conferentie The unbound book over de toekomst van het boek
Het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) meldt als sponsor op te treden voor dit symposium.

Het boek zal in welke vorm dan ook altijd het kernproduct blijven van de bibliotheek en het is belangrijk dat er gereflecteerd wordt op de toekomstige vorm van het boek, zo motiveert het SIOB haar keuze om de conferentie te sponsoren. Andere sponsors van de conferentie zijn onder andere de CPNB, NBD/Biblion, Stichting Lezen en het Letterkundig Museum.

Het thema van de conferentie is het boek dat steeds meer los komt van zijn huidige papieren vorm. De content zal niet meer alleen uit tekst en plaatjes bestaan maar ook video en animatie kunnen deel van het nieuwe boek uitmaken. Daarnaast krijgt het auteurschap nieuwe dimensies door de nieuwe verbindingen die het internet biedt. 

In het kader van het driedaagse symposium zullen paneldiscussies, presentaties, workshops, een expositie en lezingen van veel internationale sprekers plaatsvinden in De Koninklijke Bibliotheek, de Hogeschool Amsterdam en de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De organisatie is in handen van de Elektronisch Uitgeven en Interactieve Media onderzoeksprogramma’s van het kenniscentrum CREATE ‐ IT van de Hogeschool van Amsterdam. Domein MCI, in samenwerking met Book and Digital Media Studies aan de Universiteit Leiden.  Andere partners zijn The Institute of Network Cultures, de Koninklijke Bibliotheek en de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Tijdens de conferentie zal het SIOB een workshop verzorgen over strategieën om samen te werken met uitgevers bij het beschikbaar maken van e-books.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie