HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe bibliotheek Kerkrade krijgt in 2013 prominente plek in nieuwe stadshart
15-03-2011
De bibliotheek van Kerkrade krijgt in 2013 een prominente plek in het nieuwe stadscentrum, zo laat de gemeente Kerkrade op haar website weten.
Het nieuwe stadshart van Kerkrade wordt een ontmoetingsplaats voor bezoekers en bewoners en de functie van de bibliotheek past uitstekend binnen deze gedachte, aldus de gemeente. Over de exacte locatie van de nieuwe bibliotheek in het nieuwe stadshart is binnen enkele maanden meer bekend.

Burgemeester Jos Som van Kerkrade, verantwoordelijk voor de centrumontwikkelingen, juicht het besluit om de bibliotheek te verplaatsen toe: 'Een bibliotheek brengt veel mensen op de been, het verlevendigt het centrum en dat is precies wat de stad nodig heeft.'

Er wordt al enkele jaren gewerkt aan plannen voor de vernieuwing en revitalisering van het stadscentrum van Kerkrade, waarin plaats is voor het opknappen van het theater, de realisering van meer winkeloppervlak in een overdekte winkelpassage, een aantal woningen en een parking.

In juni 2011 verhuist de bibliotheek naar een tijdelijke locatie, tot het nieuwe gebouw betrokken kan worden. 'We zullen er alles aan doen om onze klanten ook in het tijdelijke pand zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het vooruitzicht van een modern pand dat centraal staat in het centrumplan zal de ongemakken zeker verzachten,' aldus Gabby Vijgen, directeur van de stichting Bibliotheek Kerkrade en omstreken.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Leendert de Vink
15-3-2011 16:48
In Anna Paulowna (in Noord-Holland) zijn gemeentehuis en bibliotheek geïntegreerd in één gebouw, waarschijnlijk ook vanwege de centrumfunctie en ontmoetingsplekfunctie. Je moet er ook koffie (en koek en gebak) kunnen krijgen, in een bibliotheek, zoals in Leiden. Het zit daar altijd vol met kranten- en tijdschriftenlezers.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie