HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Online nieuws wint van print in de VS
17-03-2011
In de Verenigde Staten is het aantal lezers dat nieuws van online bronnen haalt voor het eerst groter dan het aantal lezers dat voor hun nieuwsbehoefte de krant leest, zo staat in het rapport State of the News Media 2011 van het Pew Research Center.  
Het onderzoek van het Pew Research Center naar nieuwsgedrag van consumenten en advertentie-inkomsten van uitgevers werd uitgevoerd in 2010.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de advertentie-inkomsten voor uitgevers meer uit online komen dan uit print. Het grootste deel van deze opbrengsten ging echter naar grote nieuwsaggregators.
Meer mensen lijken bereid te betalen voor online nieuws, maar de percentages zijn klein (1 procent) .

Elk nieuwsplatform zag het publiek stabiliseren of dalen, behalve het internet. Alleen televisie is voor de Amerikanen nog een belangrijkere bron voor nieuwsinformatie, aldus het onderzoek, maar het internet als nieuwsbron loopt in op televisie. Mobiel wordt daarbij steeds meer een factor van belang. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft (47%) van de Amerikanen in een of andere vorm lokaal nieuws tot zich neemt via een mobiel apparaat.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie