HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe dienst SnelBoek voor bibliotheken in Vlaanderen
18-03-2011
Standaard Boekhandel en NBD/Biblion slaan de handen ineen en introduceren een nieuwe snelservice voor openbare bibliotheken in Vlaanderen: Snelboek. Ongeveer 400 titels zullen op jaarbasis worden aangeboden als Snelboek en binnen 5 werkdagen na verschijning bibliotheekklaar worden uitgeleverd.
Met SnelBoek wordt via een gebruiksvriendelijke webtoepassing een selectie  van ruim 400 nieuwe titels aangeboden, die binnen vijf werkdagen na verschijnen al dan niet kastklaar en voorzien van een RFID-label aan de bibliotheken geleverd kunnen worden. Deze boeken krijgen ook een verwijderbaar 'SnelBoek'-label, waardoor de bezoekers van de bibliotheek deze titels snel kunnen herkennen. Bibliothecarissen kunnen via de webtoepassing binnen de selectie kiezen welke titels ze wensen te ontvangen, zo is er onder meer geen afname van een minimum aantal titels vereist.

Standaard Boekhandel heeft voor het opzetten van deze dienstverlening de handen ineengeslagen met NBD/Biblion. ‘De inkoopexpertise van Standaard Boekhandel gecombineerd met de bindkwaliteiten van NBD/Biblion garanderen dat we de openbare bibliotheken van Vlaanderen een hoogwaardige dienstverlening kunnen bieden”, aldus Daniel Dullers, Marketing Directeur bij Standaard Boekhandel.

Standaard Boekhandel zal deze nieuwe service lanceren door aan alle Vlaamse openbare bibliotheken binnen vijf werkdagen na verschijnen een kastklaar exemplaar van Bittere bloemen, de nieuwe roman van Jeroen Brouwers, gratis toe te sturen (deze verschijnt eind maart of begin april).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Christel Demeulemeester
18-3-2011 16:51
Positief is dat er geen minimumafname vereist is.
Gerrit Sangers
8-6-2013 09:31
Geachte lezer,
Mijn vraag is of er naast NBD nog een instituut in Vlaanderen is die boeken beoordeeld en recenseert voor de (vlaamse) bibliotheken?

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie