HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Eindhovense bibliotheekvestiging Herzenbroeken op 1 april dicht
18-03-2011
Op 1 april wordt in het Eindhovense stadsdeel Tongelre de vestiging Herzenbroeken van de Bibliotheek Eindhoven gesloten, dit ten gevolge van door de gemeente opgelegde bezuinigingen. De klanten van de bibliotheek zijn voortaan aangewezen op vestigingen elders in de stad.
Met de sluiting van de vestiging Herzenbroeken in ’t Karregat realiseert de Bibliotheek Eindhoven de bezuiniging die de gemeente voor 2011 heeft opgelegd. Reden voor het sluiten van juist deze vestiging is dat op 1 april het de huurovereenkomst ervan afloopt. Door naast het sluiten niet te investeren in nieuwbouw in Tongelre, slaagt de bibliotheek erin de bezuiniging goeddeels te dekken. Het besluit tot sluiting werd genomen in overleg met de gemeente, die wil dat er in de wijk zo snel mogelijk nieuwe bibliotheekvoorzieningen komen voor ouderen en kinderen tot twaalf jaar. Samen met de gemeente zal de bibliotheek onderzoeken hoe er tegen lagere kosten in het stadsdeel Tongelre een bibliotheekvoorziening kan worden gerealiseerd.

Van de vestiging Herzenbroeken wordt gebruikgemaakt door ongeveer 2400 leden. Naast hoofdvestiging De Witte Dame heeft de bibliotheek nog acht vestigingen in Eindhoven.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Joke van Overbruggen
17-4-2011 22:19
Eindhovense bibliotheekvestiging Herzenbroeken op 1 april dicht:

ha ha de beste 1 april grap sinds jaren
sjonge sjonge

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie