HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Stichting Bibliotheek.nl: 29 april eerste release landelijke digitale infrastructuur
21-03-2011
Op 17 maart heeft de Stichting Bibliotheek.nl een Plan van aanpak en een implementatiedraaiboek voor de landelijke digitale infrastructuur naar buiten gebracht, waaruit blijkt dat uitgegaan wordt van een eerste release op 29 april.
Zoals bekend ligt de focus van Bibliotheek.nl voor wat betreft de landelijke digitale infrastructuur in 2011 op het realiseren en implementeren van een Datawarehouse, een Nationale Bibliotheekcatalogus en een White Label Website-Infrastructuur.

Het Plan van aanpak heeft betrekking op de realisatie van infrastructurele onderdelen, producten en diensten binnen deze focus, en het overdragen ervan aan de beheerorganisatie, aldus Bibliotheek.nl. Aan de orde komen onder andere: de voorwaarden, verantwoordelijkheden, planning, kwaliteitsbewaking en de organisatiestructuur.

Uit het Plan van aanpak is onder andere af te leiden dat er 29 april een eerste release is voorzien met een 'NBC 1.0', datawarehouse, WLWI corporate website, digitale etalages, eBooks eregalerij en een aantal widgets in een widgetstore.

Wat de aansluiting op de landelijke digitale infrastructuur voor bibliotheken met zich meebrengt is beschreven in het implementatiedraaiboek.

Dit draaiboek is bedoeld om een beeld te geven van wat er bij een implementatie komt kijken. Het dient als basis voor het opstellen van een gedetailleerd implementatieplan, dat voor iedere bibliotheek of PSO zal verschillen en in onderling overleg gemaakt dient te worden, aldus Stichting Bibliotheek.nl.

Op de website van de Stichting Bibliotheek.nl zijn het gehele Plan van aanpak (PDF) en het implementatiedraaiboek (PDF) te vinden.

Zie ook de blogtekst van 'blogger in residence' Jan Klerk op Bibliotheek 2.0Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie