HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vandaag live webcast talkshow Boekenweek vanuit OBA
23-03-2011
Vandaag vindt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam van 13.00-14.00 uur een literaire talkshow plaats die live gestreamd zal worden. Het gaat om een speciale uitzending in het kader van de Boekenweek waarbij scholieren in het hele land online in contact staan met de schrijver Arthur Japin in Amsterdam.  Als talkshowhost zal Khalid Boudou optreden, auteur van boeken als Het schnitzelparadijs en Pizzamafia.
Op de speciaal op scholen en jongeren gerichte sectie van de Boekenweek-website van de CPNB, wordt het 'het eerste landelijk interactief uitgezonden schrijversbezoek ooit' genoemd.

Scholieren uit de verschillende provinciehoofdsteden staan via Skype live in verbinding met de uitzending en kunnen zo vragen stellen en in gesprek gaan met Japin, onder andere vanuit de Bibliotheek Utrecht en de Bibliotheek Zwolle.
In de OBA zullen ook scholieren uit de twaalf provinciehoofdsteden aanwezig zijn, die live muziek maken en presentaties verzorgen. De afgelopen weken stuurden scholieren filmpjes en geluidsfragmenten in naar de redactie van Boekenweek Live!, in de hoop een plaats in de uitzending te bemachtigen. Voorbeelden daarvan zijn te beluisteren en te bekijken op de website van de Boekenweek. Daar zal ook de live webcast  te volgen zijn, net als via de websites van verschillende betrokken bibliotheken.

Tijdens de uitzending zal er ook een Twitterstream in beeld verschijnen waarop alle kijkers live kunnen reageren, hashtag: #bwlive. Ook kan er ge-sms't worden.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie