HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Eerste release van nieuw Schoolbieb.nl begin mei
22-03-2011
Stichting Bibliotheek.nl kondigt aan dat de eerste release van het 'nieuwe' Schoolbieb.nl begin mei verwacht mag worden. Het nieuwe Schoolbieb richt zich op leerlingen en docenten van groep 5 in het PO t/m de tweede klas in het VO.
Het ‘oude’ Schoolbieb.nl verdwijnt. Er wordt momenteel gekeken welke content hiervan een andere plek kan krijgen, aldus Bibliotheek.nl.

Het vernieuwde Schoolbieb.nl is in de eerste release nog gratis. Scholen kunnen via de lokale bibliotheek voor hun leerlingen en docenten een inlog aanvragen. In oktober 2011 volgt een tweede release van Schoolbieb.nl met een aantal aanvullende functionaliteiten, zoals het aanvragen van boeken. Vanaf dan zal er betaald moeten worden voor het gebruik van de site.

Er is ook een promotiefilmpje gemaakt over het nieuwe Schoolbieb.nl.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

atw
23-3-2011 14:09
"Het nieuwe Schoolbieb richt zich op groep 5 PO t/m 2e klas VO." Vraag: Wat gebeurt er met de overige inhoud,dus voor MBO en middenbouw VO? Hiervoor zijn destijds tienduizenden bronnen geselecteerd en ontsloten. Het zou jammer zijn (kapitaalvernietiging?) als hier niets mee gedaan wordt....
Willemijn Jongens
24-3-2011 12:57
Momenteel kijken we of het mogelijk is om de oude content ergens anders onder te brengen. Achtergrondinformatie over de omvorming van Schoolbieb.nl is te vinden op http://www.stichtingbibliotheek.nl/Schoolbieb.htm

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie