HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Deventer winnaar Award Digitale Bibliotheek 2011
31-03-2011
De Bibliotheek Deventer is vandaag tijdens het congres DB Update gekozen als winnaar van de Award Digitale Bibliotheek 2011.  Deze award is een initiatief van het tijdschrift Digitale Bibliotheek en wordt toegekend aan die (openbare, wetenschappelijke, bedrijfs)bibliotheek in Nederland waar analoge en digitale bronnen integraal beschikbaar zijn én advies gegeven wordt bij het samenhangend gebruik daarvan.
Bibliotheek Deventer winnaar Award Digitale Bibliotheek 2011
De Bibliotheek Deventer is de opvolger van de bibliotheek van het Vredespaleis, die vorig jaar als eerste winnaar de prijs in ontvangst mocht nemen.

Genomineerden voor de Award Digitale Bibliotheek waren dit jaar de Centrale Medische Bibliotheek (CMB) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)/RUG, de openbare bibliotheek Deventer en de openbare bibliotheek Enschede.

De Bibliotheek Deventer werd door de (verdeelde) jury mede gekozen vanwege Expeditie Deventer, een op jongeren gerichte Augmented Reality game over de geschiedenis van Deventer, de ontwikkeling van haar WhiteLabel Website (PDF) en haar betrokkenheid bij het opstarten van een innovatielab.

Uit het juryrapport: 'OB Deventer is bekend van de introductie van de white label website, maar trekt digitale innovatie aanzienlijk breder dan die site. De bibliotheek heeft een mooie wiki opgezet die actief wordt bijgehouden en die verwijst naar collecties in de dossiers en digitale bestanden. Deventer durft ook het experiment aan te gaan rondom serious gaming, waarmee vorig jaar een prijs mee is gewonnen. Ook samenwerking met een partner als boekenliefde wordt niet geschuwd en uit de projectplannen van OB Deventer blijkt dat een aantal initiatieven bij voorkeur op een hoger en landelijk niveau worden uitgerold. We zeiden het al, geen enkele bibliotheek is ideaal op dit moment, zo kan ook Deventer nog wat verbeteren aan de zichtbaarheid van sociale media en er wordt nog niet actief geblogd.'


Winnaar van de publieksprijs werd de Bibliotheek Enschede.


Foto: Essentials


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie