HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Burgerinitiatief inwoners Vierlingsbeek en Overloon om plaatselijke bibliotheken te behouden
31-03-2011
Inwoners uit Vierlingsbeek hebben zich verenigd in de Stichting Bibliotheek Vierlingsbeek om te voorkomen dat de bibliotheek uit het dorp verdwijnt.  Deze stichting wil hiertoe het bibliotheekgebouw in Vierlingsbeek kopen. BiblioPlus, nu de eigenaar van het gebouw, kan het gebouw dan gaan huren.
BiblioPlus bevestigt dat dit een serieuze optie is. Zo serieus dat de sluiting van de bibliotheek per 1 april niet doorgaat. BiblioPlus houdt de bibliotheek in ieder geval twee maanden langer open. In die tijd wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn, zo bericht de Gelderlander.

 Als het de bewoners lukt om de bibliotheek voor het dorp te behouden, gaat het wel in afgeslankte vorm verder, gerund door vrijwillers die ondersteund worden door BiblioPlus, maar een eigen boekencollectie blijft behouden.

Ook in Overloon heeft een aantal enthousiaste en actieve leden van de Dorpsraad Overloon een plan gepresenteerd, aldus BiblioPlus. Beide plannen zijn voorzien van globale indicaties met betrekking tot de financiering.

BiblioPlus zal de komende twee maanden gezamenlijk met de twee stichtingen de financiële haalbaarheid onderzoeken en het draagvlak onderzoeken om de bibliotheekvestigingen te continueren in de vorm van een Servicepunt. Dit betekent dat de sluiting van de vestigingen in Vierlingsbeek en Overloon vooralsnog tot 1 juni wordt uitgesteld, zo stelt BiblioPlus.

BiblioPlus zag zich genoodzaakt de bibliotheken in Vierlingsbeek en Overloon te sluiten vanwege door de gemeente Boxmeer opgelegde bezuinigingen. Een andere vestiging die als gevolg van deze bezuinigingen op de nominatie staat te worden gesloten is die in het kerkdorp Oeffelt.

Zie ook de uitzending van Prem Time over dit initiatief.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie