HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Website Loket aangepast-lezen vernieuwd
01-04-2011
Op 7 april wordt op de ZieZo-beurs in Houten de nieuwe website van het Loket aangepast-lezen gepresenteerd en gedemonstreerd. In de loop der jaren ontwikkelde de site zich tot een interactief platform waarop diverse onderdelen van de dienstverlening konden worden aangeboden.
De ontwikkeling tot een interactief platform inclusief de online catalogus met bestelfunctie, maakte dat het tijd werd om de site op de schop te nemen. Tam Tam Internetdiensten, Dedicon, het Klantenpanel Digitaal Loket en Hof Comware werkten gezamenlijk aan een volledige nieuwbouw. Daarbij werd met succes gestreefd naar toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, want na keuring bleek de site te voldoen aan de Webrichtlijnen gebaseerd op de internationale Web Content Accessibility Guidelines van het World Wide Web Consortium (W3C). Het betreffende certificaat wordt in Houten door Henk van de Beld, directeur van stichting Accessibility, aan het Loket uitgereikt.

De officiële opening van de site verricht worden door Peter Hulsen, directeur van netwerkorganisatie Viziris. Aansluitend reikt Thea van Lankvelt van het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken de Collectienota Aangepast Lezen uit aan Hans Smit, voorzitter van NLBB Vereniging van Leesgehandicapten.

Vanaf 5 april is de vernieuwde site www.aangepast-lezen.nl online.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie