HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
New York Public Library viert 100-jarig bestaan hoofdvestiging met game
06-04-2011
Dit jaar is het honderd jaar geleden dat het monumentale Stephen A. Schwarzman building de hoofdvestiging van de New York Public Library (NYPL) werd. De New Yorkse bibliotheek viert dit feit met verschillende festiviteiten en activiteiten, maar het meest in het oog springend is misschien een game, getiteld Find the Future: The Game. Op 20 mei mag een select gezelschap van 500 mensen de gehele nacht in het Stephen A. Schwarzman building doorbrengen om in het kader van Find the Future allerlei schatten te ontdekken
De game is ontworpen door Jane McGonigal, een bekende game-ontwerper, en combineert opdrachten in de ‘echte wereld’ met virtuele aanwijzingen en online samenwerking, zo stelt de NYPL.

Find the Future: The Game gaat op 20 mei van start, tijdens het feestweekend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de hoofdvestiging, met een zogenoemd Write All Night-event. Tijdens deze nacht (vanaf 20.00 tot 06.00 uur) zullen 500 geselecteerde deelnemers, die worden verdeeld in groepen, de kans krijgen om de ruim 110 kilometer aan boekenschappen te exploreren om met behulp van laptops en smartphones en op basis van ‘quests’ honderd in de collectie aanwezige schatten op te sporen, zoals een brievenopener die ooit van Charles Dickens was, of een kopie van de Declaration of Independence in het handschrift van Thomas Jefferson. Vervolgens moeten de deelnemers aan de hand van bepaalde instructies en geïnspireerd door het betreffende object een verhaal of beschouwing op papier stellen; hun eigen verhaal over hoe zij de toekomst zien en over hoe zij vinden dat de wereld er uit zou moeten zien. Op deze manier schrijven alle deelnemers samen aan een boek dat deel zal gaan uitmaken van de collectie van de bibliotheek.

Om kans te maken deel uit te maken van de 500 gelukkigen dient men op de website van Find the Future de volgende zin afmaken: 'By the year 2021, I will be the first person to…' De 500 beste inzendingen krijgen daarop een uitnodiging.  De inschrijving hiervoor loopt tot 21 april.

Na het Write All Night-evenement op 20 mei, zal Find the Future: The Game opengesteld worden voor gamers van over de hele wereld, die de game met behulp van hun smartphones of computers kunnen spelen.

De bedenkers van het spel stellen dat het hun bedoeling is om op deze manier jongeren te bereiken en hen kennis te laten maken met het unieke van de bibliotheek, niet alleen als een plek met een grote collectie boeken, maar ook als ‘een plek waar je jezelf kunt vernieuwen, heruitvinden en klaar kunt maken voor de toekomst’.

Er is ook een trailer gemaakt over de game.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie