HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lancering The Hague - World Library Capital.
06-04-2011
Eerder berichtten we reeds over de plannen voor een netwerk onder de noemer The Hague - World Library Capital. Op 14 april wordt The Hague - World Library Capital officieel gelanceerd door wethouder Marjolein de Jong (Cultuur en Internationale Zaken) en de presidente van de wereldbibliotheekvereniging IFLA, Ellen Tise. Dit zal gebeuren tijdens een door de gemeente Den Haag aangeboden receptie in de Centrale Bibliotheek Den Haag ter gelegenheid van de IFLA Presidential Conference ‘Libraries driving Access to Knowledge’ .
Het initiatief is genomen door FOBID Netherlands Library Forum
The Hague – World Library Capital verbindt de stad en haar internationale bibliotheekgemeenschap, zo stelt FOBID. In Den Haag zijn zo'n 75 organisaties gevestigd die actief zijn op het terrein van bibliotheken, informatie en kennis en die staan voor vrijheid van meningsuiting, recht op informatie en gelijke toegang tot kennis. Tezamen vormen ze een netwerk dat bijdraagt aan kennis, cultuur en ontwikkeling in een democratische en goed geïnformeerde samenleving, aldus FOBID. Den Haag vormt zo een bolwerk van de internationale bibliotheekwereld en The Hague – World Library Capital geeft daar uitdrukking aan.

De bibliotheekorganisaties die een paar keer per jaar bijeenkomen, kunnen binnen The Hague – World Library Capital gemakkelijker samenwerken. Ze benutten elkaars kennis, en vormen een centrale kalender van hun activiteiten voorzien van het label: The Hague – World Library Capital. Daarmee zorgen ze voor extra uitstraling, ook aan de stad, reden waarom de gemeente Den Haag een startsubsidie beschikbaar stelde.

Het initiatief wordt ondersteund door onder andere IFLA, EBLIDA, de Koninklijke Bibliotheek, de bibliotheken van de Tweede Kamer, van het Vredespaleis, van het International Institute of Social Studies en de Haagse Openbare Bibliotheek
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie