HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Groen Informatie Platform in Bibliotheek Castricum
06-04-2011
Op 16 april vindt in de Bibliotheek Castricum officieel de aftrap plaats van het zogenoemde Groen Informatie Platform. Op die dag wordt er samen met de samenwerkingspartners een Groene Markt georganiseerd. De deelnemende organisaties zullen zich daar met een eigen activiteit en informatie presenteren aan het publiek. Het Groen Informatie Platform (GRIP) is een platform via welke een groot aantal lokale organisaties en particuliere burgers die zich bezighouden met het thema 'groen' zich kunnen presenteren.
Het GRIP is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties in Castricum die zich bezighouden met duurzaamheid, milieu en natuur, zoals: Bibliotheek Kennemerwaard, Transition Town Castricum, IVN Midden Kennemerland, Clusius College, Landschap Noord-Holland, CALorie, Consuminder team Castricum, Stichting Duinbehoud, Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland en de Amateur Tuindersvereniging Castricum.

Alex Cannegieter, binnen de bibliotheek betrokken bij het project: 'Binnen het project draait het om een fysieke plek in de bibliotheek waar informatie in de vorm van boeken, tijdschriften en dvd's uit onze collectie en foldermateriaal van de betrokken organisaties te vinden is, maar ook om een keur aan activiteiten die we gezamenlijk gaan organiseren. Te denken valt dan aan (inloop)spreekuren, lezingen, leeskringen, discussiegroepen en andere educatieve en recreatieve activiteiten rondom het thema milieu en duurzaamheid. Deze zullen met name door de samenwerkingspartners verzorgd worden. De inbreng van de bibliotheek is vooral het faciliteren en coördineren, het aanbieden van een collectie rondom het thema en van een digitaal punt met relevante websites. Wij zien het vooral als een project voor de burgers door de burgers, met een belangrijke platformfunctie via welke organisaties en particulieren elkaar kunnen ontmoeten in het kader van activiteiten en initiatieven.
Het project is ooit ontstaan vanuit een vraag van het lokale energiebedrijf CALorie, een aanbieder van groene stroom. Wij hebben toen besloten het breder te trekken door er bijvoorbeeld ook een groene vmbo-school en andere plaatselijke organisaties en instellingen op het gebied van milieu en natuur bij te betrekken. 
Het GRIP is op 8 maart ingericht en vanaf die dag toegankelijk, maar de officiële grote aftrap vindt dus op 16 april plaats.'

In de rubriek Buitenland verscheen eerder ook een bijdrage over een Iers project op het gebied van duurzaamheid, natuur en milieu.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie