HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Viering hoogste punt Boekenberg Spijkenisse
09-04-2011
Vandaag wordt gevierd dat bij de bouw van de nieuwe bibliotheek van Spijkenisse, de zogenoemde Boekenberg, het hoogste punt bereikt is. 
Om 11.00 werd  door wethouder Gert-Jan ’t Hart en wethouder Kees Dijkman de vlag in top gehesen en werden duizenden ballonnen losgelaten. Tussen 12.00 en 15.00 is de bouwplaats opengesteld voor bezoekers. Daarnaast vindt er een aantal andere activiteiten plaats, zoals een expositie in de dorpskerk en een knutselactiviteit met kinderen die een maquette van de Boekenberg in elkaar kunnen zetten.

Het door MVRDV ontworpen gebouw wordt gezien als een van de meest innovatieve nieuwe bibliotheekgebouwen van de laatste jaren en heeft ook in de (internationale) architectuurwereld veel aandacht gekregen. Er is bij het ontwerp met name veel aandacht besteed aan duurzaamheid, waardoor het een heel energie-efficiënt gebouw zal worden. De oplevering van de nieuwe bibliotheek wordt eind dit jaar verwacht.

In dit filmpje wordt een impressie gegeven van hoe het moet gaan worden en dit filmpje geeft een impressie van de open dag op 9 april.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Hans van velzen
9-4-2011 18:44
Gefelicteerd, goed dat het eindelijk zover is. Spijkenisse verdient een prachtige nieuwe bibliotheek!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie