HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Vlissingen laat onderzoek doen naar digitale dienstverlening
14-04-2011
De Universiteit van Tilburg gaat onderzoek doen naar de eisen die bezoekers van de Bibliotheek Vlissingen stellen aan digitale dienstverlening. Het onderzoek gaat over twee weken van start.
De uitkomsten worden gebruikt bij de onderbouwing van het besluit van directie en gemeente Vlissingen om de hoofdvestigingen in de Spuistraat in Vlissingen en de Kanaalstraat in Oost-Souburg te sluiten, aldus de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

Om te voorkomen dat de antwoorden te veel worden beïnvloed door deze plannen, worden dezelfde vragen ook gesteld aan bibliotheekbezoekers in Roosendaal, aldus directeur Kees Hamann van de Vlissingse bibliotheek. 'Het accent komt hoe dan ook te liggen op de thuisbibliotheek: van thuis uit bijna alles kunnen regelen. Wat vindt men daarbij belangrijk?' zo wordt Hamann geciteerd in de PZC.

Om zicht te krijgen op de eisen die klanten van de bibliotheek stellen aan de digitale dienstverlening, wordt eerst gevraagd naar de reden waarom mensen nu naar de bibliotheek komen.  Verder willen de onderzoekers van de Tilburgse universiteit weten op welke manier zij materialen zoeken.

Volgens Hamann wordt met de studie vooral gezocht naar de belangrijkste kenmerken die gebruikers toekennen aan de nieuwe, meer digitale bibliotheek. Dan gaat het bijvoorbeeld om het thuis bezorgen van materialen uit de bibliotheek, een informatieservice met multimediale dossiers op thema (met tekst, beeld en geluid), een catalogus die via internet is te bekijken en waarin delen van boeken of andere materialen zijn te bekijken voordat mensen die reserveren, het lenen van digitale boeken (e-books) en het invullen van een profiel met persoonlijke interesses, op basis waarvan de bibliotheek tips kan geven, aldus PZC.

Voor de zomer moeten de resultaten van het onderzoek bekend zijn.

Onlangs werd bekend dat het besluit aangaande de mogelijke sluiting van de  bibliotheekvestigingen in Vlissingen en Souburg, mede naar aanleiding van de vele protesten, wordt uitgesteld tot de zomer.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie