HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Brussel kampt met huisvestingsproblemen
15-04-2011
Eind oktober sluit de tijdelijke vestiging van de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek Brussel aan de Prinsenstraat en dat dreigt de bibliotheek in de problemen te brengen, want het nieuwe onderkomen, het Vlaamse Communicatiepunt Muntpunt, is dan nog niet klaar om betrokken te worden.
Sinds december 2009 is de Bibliotheek Brussel tijdelijk ondergebracht in een gebouw aan de Prinsenstraat, in afwachting van de voltooiing van de verbouwing van het voormalige Monnaie House, dat als het Vlaamse Communicatiehuis Muntpunt onderdak zal gaan bieden aan de bibliotheek. Vanwege problemen met aannemers en procedures werd vorig jaar al duidelijk dat de opleverdatum, 20 november aanstaande, niet gehaald zal worden. Daar kwamen later nog problemen rond asbesthaarden en stabiliteit bij. Het contract voor het tijdelijke onderkomen van de bibliotheek loopt eind oktober af.

Jan van der Auwermeulen van Onthaal en Promotie Brussel, woordvoerder voor de bibliotheek in Het Nieuwsblad: ‘We hadden een huurcontract van twee jaar bij City Projects, de eigenaar van het gebouw. Dat was vrij nipt, maar ze hadden laten uitschijnen dat een verlenging van enkele maanden geen probleem zou zijn. Intussen is het pand van eigenaar veranderd, en die wil er een nieuw project in opstarten. Hij heeft al laten weten dat een huurverlenging niet toegestaan wordt. Na de paasvakantie berekenen de aannemer en de architect welke richting we uitgaan. Duurt het nog 12 tot 15 maanden, dan zoeken we een groot gebouw in het centrum waar we de bibliotheek opnieuw voorlopig in onderbrengen. Het zou ook kunnen dat we naar een kortere termijn gaan. Dan zullen we een distributiemodel zoeken.’

Met dit laatste bedoelt Van Auwermeulen dat klanten aangewezen zullen zijn op de overige zeventien Brusselse bibliotheekvestigingen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie