HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Pilot 'Vrienden van de bibliotheek' van start
17-04-2011
De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) kondigt aan dat binnenkort gestart wordt met een pilot 'Vrienden van de bibliotheek'.  Mapa Marketing gaat dit programma ontwikkelen samen met de bibliotheken Den Haag, Heiloo, Zoetermeer en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).
Met het programma wordt gestreefd naar een additionele inkomstenbron, zo stelt de VOB. Onderdelen van de pilot zijn het ontwikkelen van het vriendenprogramma zelf, de werving van vrienden, de communicatie en het behoud van vrienden. Ook wordt bekeken wat de interne consequenties voor de organisatie zijn en welke randvoorwaarden nodig zijn om een vriendenprogramma te kunnen draaien.

De eerste vrienden zullen tijdens de Kinderboekenweek geworven worden. De VOB draagt bij in de vormgevingskosten van een eerste wervingsmailing aan ouders.

Bibliotheken die op zeer korte termijn ook van start willen gaan met een vriendenprogramma en hun eerste vrienden in oktober willen verwelkomen, kunnen nog aansluiten bij deze pilot, zo stelt VOB. De eerste brainstormsessie is op 26 april. Er is nog plek voor maximaal twee bibliotheken.
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Jan Gommer
20-5-2011 20:58
In Lelystad bestaat een Stichting Vrienden van de Bibliotheek. Ik bied graag aan de opgedane kennis en ervaringen t.b.v. deze pilot te delen.

Vriendelijke groet.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie