HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Centrale Discotheek Rotterdam vernieuwt MuziekWebWijzers
18-04-2011
Onlangs heeft de Centrale Discotheek Rotterdam de MuziekWebWijzers vernieuwd. Het vernieuwde onderdeel van MuziekWeb is bedoeld om gebruikers (meer) kennis te laten opdoen over diverse muziekstijlen.
In een MuziekWebWijzer wordt op een heldere en kleurrijke manier een muzikaal thema of genre behandeld. Ze vertellen aan de hand van teksten, woordenlijsten, afbeeldingen en muziekvoorbeelden over onder meer opera, country, hardrock en jazzfunk. De opegedane kennis kan via een online quiz getest worden. Regelmatig zxullen er nieuwe thema’s bijkomen.

De MuziekWebWijzers richten zich op bezoekers van de site in het algemeen, maar kunnen ook de basis vormen voor een muzikaal programma voor het onderwijs, dat uitgebreid kan worden met bijvoorbeeld praktijkopdrachten. Leerlingen kunnen hun kennis testen aan de hand van oefeningen op meerder niveaus. Docenten kunnen via de site zelf een tentamen samenstellen.

De Centrale Discotheek Rotterdam bestaat dit jaar vijftig jaar. Onderdeel van de viering is de online 50 jaar CDR quiz, waarmee tot het eind van het jaar wekelijks een iPod Shuffle gewonnen kan worden.

Zie ook het eerdere bericht.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie