HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Biblioplus start met erfgoedproject over plaatselijke geschiedenis
19-04-2011
Onlangs is het erfgoedproject vantoentotlater.nl van start gegaan. Het project is geïnitieerd door BiblioPlus en is gericht op de inwoners van Gennep, Bergen, Mook en Middelaar. Het project is met twee feestelijke startbijeenkomsten op 8 en 15 april geïntroduceerd in de bibliotheken Mook en Bergen. Centraal in het project staat een fotodatabank met foto's die gemaakt zijn in de genoemde gemeenten.
Volgens BiblioPlus gaat het om een speciale ontmoetingsplek waar het verleden van Gennep, Bergen, Mook en Middelaar centraal staat. De lees- en erfgoedhoek in de vestigingen Gennep, Bergen en Mook is een plek waar jong en oud via een interactief touchscreen al bladerend door foto's en boeken hun eigen geschiedenis kunnen ontdekken, herinneringen kunnen ophalen en verhalen kunnen delen.

Bezoekers kunnen thuis of in de bibliotheek met de website Vantoentotlater.nl de fotocollectie bekijken, verhalen plaatsen en zelf foto's toevoegen. Op een landkaart staan de foto´s op de plek waar ze zijn gemaakt. Daarnaast biedt de website een overzicht van archieven en organisaties op het gebied van cultureel erfgoed, heemkunde en genealogie. Ook heeft elke bibliotheekvestiging een collectie boeken over de lokale geschiedenis.

Vantoentotlater.nl is gesubsidieerd door de provincie Limburg en is opgezet samen met verschillende heemkundeverenigingen uit de regio. Het komende jaar wordt de erfgoedcollectie ook in de andere vestigingen van BiblioPlus verder uitgebreid.
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie