HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
LES 2.0 winnaar IPON award
21-04-2011
Tijdens het afgelopen congres IPON 2011 werd bekendgemaakt dat LES 2.0, het nieuwe digitale leermiddel voor het voortgezet onderwijs, de IPON Award 2011 gewonnen heeft voor het beste softwareproduct voor het voortgezet onderwijs. IPON is het grote jaarlijkse congres over ICT-toepassingen en ICT-diensten in het onderwijs.  
LES 2.0 is een initiatief van 30 scholen voor voortgezet onderwijs (DigilessenVO.nl) en zes bekende erfgoedinstellingen en archieven. LES 2.0 is een digitaal leermiddel waarbij scholen en erfgoedinstellingen samen digitaal leermateriaal ontwikkelen, als aanvulling op bestaande lesmethodes of als vervanging ervan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de expertise van docenten, educatieve medewerkers van musea/archieven en onderwijskundigen.
Uitgangspunt is dat in het lesmateriaal de gedigitaliseerde bronnen van de erfgoedinstellingen (video, afbeeldingen, artikelen) worden toegepast. De bronnen zijn afkomstig van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Museum Volkenkunde, Rijksmuseum voor Oudheden, Naturalis, Eye Film Instituut Nederland en het Nationaal Archief.

LES 2.0 is direct bruikbaar voor digitale schoolborden en eenvoudig te bewerken. Lesplannen van Les 2.0 staan dicht bij de onderwijspraktijk en sluiten aan bij eindtermen en examenprogramma’s.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie