HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Intensieve samenwerking Theek 5 en Nieuwe Nobelaer
22-04-2011
Met ingang van 1 juli gaan Theek 5 en Nieuwe Nobelaer (Etten-Leur) intensief samenwerken. Hiertoe is op 20 april door de respectieve directeuren Theo Peeters en Jos Kok een intentieverklaring getekend.
Van een fusie zal geen sprake zijn. Nieuwe Nobelaer is vorig jaar gefuseerd met andere culturele instellingen in Etten-Leur en wil optimaal blijven profiteren van de voordelen van dien. Wel zal er door Nieuwe Nobelaer en Theek 5 intensief worden samengewerkt, zowel organisatorisch als op het gebied van de dienstverlening. Zo zal Nieuwe Nobelaer gebruikmaken van de ondersteuning die Theek 5 op verschillende, vooral bibliotheektechnische, terreinen bieden kan.

Nieuwe producten en diensten die Theek 5 voor de bibliotheken in het huidige werkgebied ontwikkelt, komen voor de klanten van Nieuwe Nobelaer beschikbaar. De organisaties gaan gebruikmaken van één bibliotheeksysteem en catalogus, zodat gebruikers van beide bibliotheken toegang hebben tot een collectie van 450.000 boeken (400.000 van Theek 5, 50.000 van Nieuwe Nobelaer). De ontwikkeling van de digitale bibliotheek zal door de samenwerking een krachtige impuls krijgen.

De overeenkomst tussen Theek 5 en Nieuwe Nobelaer wordt vooralsnog aangegaan voor een periode van drie jaar.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie