HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Amazon biedt bibliotheekboeken op Kindle aan
22-04-2011
Amazon heeft aangekondigd dat er later dit jaar e-books van diverse Amerikaanse bibliotheken geleend worden die via de e-reader Kindle gelezen kunnen worden.
Klanten van Amazon kunnen over enige tijd (de exacte datum is nog niet bekendgemaakt) via hun Kindle of een van de lees-apps van Amazon bij meer dan 11.000 bibliotheken in de Verenigde Staten boeken lenen. Bijzonder aan het project Kindle Library Lending is dat wanneer lezers bij een geleend boek aantekeningen maken, die bewaard blijven voor het geval het boek nogmaals via Amazon.co wordt geleend of aangeschaft.

Jay Marine, director Amazon Kindle, in een persbericht: ‘We doen hier wat extra’s. Normaal gesproken is het maken van aantekeningen in de marges van bibliotheekboeken a big no-no. Maar we breiden onze Whispersync technologie uit, zodat je passages kunt markeren en notities in de marge kunt maken van Kindle boeken die je bij de plaatselijke bibliotheek leent. De volgende die het boek leent krijgt de aantekeningen niet te zien. Maar als je het boek weer leent, of aansluitend koopt, zullen je aantekeningen er zijn zoals je ze achterliet, perfect Whispersynced.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie