HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken Eemland: sluiting twee filialen en bibliobus vanwege bezuinigingen
26-04-2011
Vanwege gemeentelijke bezuinigingen zal Bibliotheken Eemland binnen twee jaar drie bibliotheekvoorzieningen in haar werkgebied sluiten.
Het gaat om de vestigingen Zielhorst en Kruiskamp en om de bibliobus. 

In 2010 gaf het College van de gemeente Amersfoort Bibliotheken Eemland de opdracht om 25% te bezuinigen. De bibliotheek heeft vervolgens een plan voor de toekomst opgesteld; een plan waarmee goed bibliotheekwerk mogelijk is tegen lagere kosten, zo stelt de bibliotheek op haar website.

In het kader van dit plan zullen de vestiging Zielhorst en de bibliobus in de zomer van 2012 opgeheven worden en sluit bibliotheek Kruiskamp in de loop van 2013, wanneer de nieuwe centrale bibliotheek in het Eemhuis opent.

De komende vier jaar opent Bibliotheken Eemland ter compensatie echter wel zestien schoolbibliotheken in de prioriteitswijken van Amersfoort, die zich specifiek richten op kinderen. Zij moeten deels de wijkbibliotheken vervangen. Met de opening van de nieuwe schoolbibliotheken hoopt Bibliotheken Eemland de belangrijkste doelgroep (kinderen) nog beter te bereiken. In het kader van de schoolbibliotheken biedt de bibliotheek basisscholen een dienstenpakket aan. Dit dienstenpakket bestaat uit een collectie boeken (vijf titels per leerling), vier uur per week ondersteuning van een bibliotheekmedewerker ter plaatse en een cursus voor leescoördinatoren. Leerlingen van de participerende basisscholen ontvangen een gratis abonnement.

De samenwerking met de scholen vindt plaats in het kader van het project Bibliotheek op de basisschool,  onderdeel van het programma Kunst van Lezen.

Zie ook dit filmpje van RTV Utrecht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie